Email us at info@kopakan.nl

Alle vissen op de Pijlstaart!

Om aan alle mensen en vissen te laten zien dat kunst een vaste plaats heeft gekregen op de Pijlstaart hebben we met de kinderen en leerkrachten gewerkt aan kunst voor een vaste expositie in de kast!

Mini Aquaria

De kleuters en groep 3 mochten allen hun eigen mini kunst aquarium maken. Iedereen kreeg zijn eigen kleine flesje, daarin mochten ze kiezels, vissen en waterplanten doen. Ook mochten er echte parels in verstopt worden. De flesjes werden gevuld door ons met kunst-water.  Daarna kregen de kinderen samen een half kartonnen doosje. Als lijstjes voor de mini-aquaria werden de kunstwerken zo afgerond.

De mooiste vissen van de zee

Hoe ziet de mooiste vis van de zee eruit? In de zee heb je zoveel verschillende vissen, allerlei kleuren en maten. Maar hoe zou de mooiste vis er uit kunnen zien? Dat mochten de leerlingen van groep 4 en 5 zelf bedenken! Met sublimatie-krijt tekenden ze allemaal unieke vissen.

Sublimatie? Dit is een speciaal krijt dat je van papier met strijkijzer kan ‘kopiëren’ op de stof. Samen met een paar ouders zijn van deze tekeningen echte vissen gemaakt van textiel. En alsof ze nog niet mooi genoeg waren, werden de mooiste schubjes met naald en draad erop genaaid!

Wij op de Pijlstaart!

De kinderen uit groep 6 en 7-8 kregen de spannende opdracht om een zelfportret te tekenen. Eerst maar eens een les portrettekenen. Waar hoort die neus? Hoe groot zijn je oren? Goed kijken in de spiegel en tekenen wat je ziet is nog niet zo makkelijk.

Na de oefening kregen alle leerlingen een echt bord, je weet wel, waar je normaal van eet. Daarop mochten ze hun portret tekenen, maar dan ondergedompeld in het aquarium! Want ja, op de Pijlstaart dompel je je onder in het aquarium!

Deze lessen waren onderdeel van de projectweek! Kopa werkt al weer 5 jaar samen met de Pijlstaart. Dat is te merken aan de kinderen. Ze durven zich te uiten met kunst, ze maken unieke werken. Wij zijn ontzettend trots op de leerlingen.

Ander nieuws over ons werk op de Pijlstaart, de JazzSingel en de Zeven Gaven

Inspireren en verontrusten

Om samen met onze onderwijspartners het nieuwe schooljaar in te luiden, organiseerde Kopa een inspiratiemiddag bij LE:EN. Met de mannen van Fountainheads en Suzan Lutke.  Read more

De Pijlstaart swingt

Kopa ondersteunt de Pijlstaart al vijf jaar bij het realiseren van hun cultuurprofiel, door uitdagende beeldende kunstprojecten, teamtrainingen en het samen ontwikkelen en implementeren van een doorgaande leerlijn creatief vermogen. Maar dit voorjaar zijn we een stapje breder gegaan! Read more

De JazzSingel danst

Voor de JazzSingel heeft Kopa dit voorjaar een partner uit Creatief Vermogen Utrecht  uitgenodigd: de Dansers.

Read more

Iedereen wist dat het niet kon totdat er iemand kwam die het niet wist!

In de intensieve samenwerking tussen Kopa en drie basisscholen wordt toegewerkt naar een leerlijn creatief vermogen die door de leerkrachten zelf uitgevoerd wordt.  Ze werken met De Pijlstaart, de Jazzsingel en de Zeven Gaven. Naar aanleiding van vragen vanuit de school ondersteunt Kopa op maat en introduceert bijvoorbeeld nieuwe materialen en technieken. Kopa werkt daarbij vanuit de beeldende kunsten in de breedste zin des woords. Kunstenaars, architectuur, mode of moeilijke vragen vormen de kapstok voor een creatieve ontdekkingsreis. Kopa daagt leerkrachten uit te werken met een helder kader, waarbinnen veel ruimte is voor de leerling en diens eigen creatieve proces.

Deze partnerschappen zijn onderdeel van Creatief Vermogen Utrecht. Voor meer info over het netwerk bezoek je de website. Je vind daar ook het webessay van Manja Eland.

Projectleiding: Linda Rosink | Manja Eland

Periode: 2013-2020

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien