Kopa kan ... | Toolbox Cultuureducatie
Email us at info@kopakan.nl

Toolbox Cultuureducatie

Visie op Cultuureducatie.
De toolbox ‘Dot, 3e boom rechts!’ helpt je om die te onderzoeken. Aan de hand van stellingen ga je met elkaar in dialoog en maak je keuzes voor je organisatie. ‘Dot, 3e boom rechts!’ kan gebruikt worden door (basis)scholen, culturele instellingen en creatieve partnerschappen.

In deze toolbox vind je alles wat je nodig hebt om als organisatie een visie op cultuureducatie te vormen. Verschillende werkvormen worden aangereikt. Reserveer als team een studiemiddag en ga in dialoog. Van daaruit kan je als schoolleider, cultuur coördinator of creatief partner de visie verder uitwerken en vertalen naar de praktijk.

Wat ‘Dot, 3e boom rechts!’ onderscheid is dat je zonder voorkennis met het team aan de slag kan. We kiezen nadrukkelijk voor twee rondes zodat gelijk een stap vanuit je visie, de stip op de horizon, naar een concreter plan van aanpak gemaakt word.

Je kan er voor kiezen om deze toolbox zelfstandig in te zetten. Je kan er ook voor kiezen om Kopa uit te nodigen als onafhankelijk gespreksleider en expert cultuureducatie op school. Wij begeleiden dan de studiemiddag en schrijven indien gewenst de gevormde visie uit. Dit kan in een compact of uitgebreid traject, klik hier voor meer informatie.

‘Dot, 3e boom rechts!’ is te bestellen voor €40,- exclusief verzendkosten.

Bord-dot-small

Stuur een email naar info@kopakan.nl en geef ons onderstaande gegevens door.  We zorgen dat je de toolbox met factuur binnen 5 werkdagen binnen hebt. Heeft u de toolbox eerder nodig, bel dan even voor overleg.

Naam organisatie:
Naam contactpersoon:
Emailadres:
Post- en factuuradres:
Telefoonnummer:

 

 

Inhoud Toolbox:
4 sets van 80 stelling-kaarten
1 A1 poster, om je visie in de teamkamer een vaste plek te kunnen geven.
1 uitgebreide handleiding

Voor overige vragen over ‘Dot’ of over het visietraject kan je bellen met Manja Eland: 06 – 24660483.
‘Dot, 3e boom rechts!’ mag binnen 10 werkdagen weer teruggezonden worden naar Kopa, we gaan dan over tot terugboeking van het bedrag, mits de verpakking van de toolbox en de inhoud ongeschonden is.

De toolbox ‘Dot, 3e boom rechts!’ is gemaakt voor Ontwikkeltraject Creatief Vermogen Utrecht en mede mogelijk gemaakt door het programma Cultuureducatie met Kwaliteit van het Fonds voor Cultuurparticipatie en de gemeente Utrecht.

Kopa begeleid ook visietrajecten (met de toolbox) en geeft trainingen om als team zelf sterke kunstlessen te geven.

Visie op cultuureducatie

Kopa ondersteunt scholen bij het uitstippelen van een visie en van daaruit door te werken naar een plan van aanpak. Dit doen wij in onze visietrajecten. Wij bieden verschillende trajecten aan. Hieronder geven we u een voorbeeld van deze trajecten en de bijbehorende prijzen. In overleg kunnen wij ons aanbod nog verder toespitsen op uw organisatie.

Visietraject

De prijzen voor onze visiepakketten hieronder zijn inclusief de toolbox en btw, exclusief reiskosten, uitgaande van teams van maximaal 15 personen.

Klik op het pakket voor een overzicht.

pakket XS €310,-

1 bezoek op locatie

 • Kopa begeleidt een teammiddag, Dot, ronde I ( 2 tot 2,5 uur)
 • De selectie van stellingen geven u een goede basis om zelf te schrijven.
 • U ontvangt de toolbox en kunt daarmee zelfstandig Dot, ronde II spelen.
pakket S €530,-

1 bezoek op locatie

 • Kopa begeleidt een teammiddag, Dot, ronde I ( 2 tot 2,5 uur)
 • We verwerken de gemaakte keuzes tot een visiestuk van maximaal een A4
 • Naar aanleiding van uw feedback passen we de visie 1x aan.
pakket M €900,-

2 bezoeken op locatie

 • Kopa begeleidt een teammiddag, Dot, ronde I ( 2 tot 2,5 uur)
 • We verwerken de gemaakte keuzes tot een visiestuk van maximaal een A4
 • Naar aanleiding van uw feedback passen we de visie 1x aan.
 • We begeleiden Dot, ronde II waarin we de visie vertalen naar de praktijk
 • We schrijven een aanbeveling voor de concrete invulling van cultuureducatie.
pakket L €1250,-

3 bezoeken op locatie

 • Kopa begeleidt een teammiddag, Dot, ronde I ( 2 tot 2,5 uur)
 • We verwerken de gemaakte keuzes tot een visiestuk van maximaal een A4
 • De visie op cultuureducatie koppelen we terug aan het team en scherpen we waar nodig aan.
 • Samen met u brengen we de huidige situatie in kaart
 • We begeleiden Dot, ronde II waarin we de visie vertalen naar de praktijk
 • We schrijven een aanbeveling voor de concrete invulling van cultuureducatie.

De visietrajecten kunnen ook ingebed worden in een partnerschap. Hierin combineren wij het ontwikkelen van uw visie met trainingen en workshops voor de leerkrachten en kinderen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden tot een samenwerking en de mogelijkheden van het financieren hiervan, Kopa ondersteunt ook bij voortrajecten van een partnerschap in een subsidieaanvraag. Voor inspiratie kunt u kijken naar ons project ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’. Een partnerschap van Kopa met drie basisscholen in Utrecht.

Neem vrijblijvend contact op met Kopa via mail of telefoon.

Mail: info@kopakan.nl
Telefoon:
Manja Eland 06 – 24460483
Linda Rosink 06 – 40813116

Trainingen voor docenten

Wil je als team handvaten om je kunstlessen te organiseren? Wil je basisprincipes leren die discipline overstijgend inzetbaar zijn of juist concrete vaardigheden op beeldend, textiel of ruimtelijk werken? Kopa organiseert trainingen op maat die samen te stellen zijn uit losse modules.

Voor het inzetten van een training kan je ervoor kiezen om te beginnen met een visie-traject.

Kopa gelooft dat ieder mens creatief is en ondersteunt scholen in het realiseren van een leeromgeving waarin deze creativiteit gevoed wordt en uitgebouwd. Buiten de kaders denken en problemen oplossen maakt dat je mogelijkheden ziet. Een belangrijke kwaliteit die we leerlingen in deze snel veranderende tijd mee willen geven.

We pleiten voor een grondhouding van de leerkracht waarin de leerling ruimte krijgt om zijn eigen ontdekkingen te doen. Waar meer vragen gesteld worden dan antwoorden gegeven. Waar het proces net zoveel waarde heeft als het eindresultaat. En waar de leraar met de juiste handvaten een veilige ruimte kan creëren waar jonge kunstenaars zich breed kunnen ontwikkelen.

Basispakket

Het basispakket bestaat uit twee teamtrainingen en coaching in de klas. We gaan aan de slag met vragen als – hoe kan ik de bril van een kunstenaar opzetten? Hoe hou ik balans tussen vrijheid en kaders? Geef ik ruimte voor een creatief proces?

Modules

Het basispakket kan aangevuld worden met de volgende modules afhankelijk van tijd en voorkeur.

Meervoudige intelligentie

De vraag die we hier stellen is niet hoe slim is een kind maar hoe is een kind slim. We verkennen didactische structuren die het mogelijk maken om een les m.i. te maken.

Materiaal en sponsoring

Wat zijn goede plekken om materiaal in te kopen en te verzamelen? Wat zijn de mogelijkheden om via (lokale) sponsoring materiaal te verzamelen?.

Stad als leeromgeving

De eigen wijk en omgeving als schatkamer voor betekenisvol onderwijs.

Koppeling zaakvakken - creatief vermogen

Hoe kan je onderwerpen uit de zaakvakken creatief verwerken?

Koudwatervrees

Ik wil wel maar durf niet, hoe ga je als leerkracht om met je eigen weerstand? Over zelfvertrouwen, durven experimenteren, mogen falen en van daaruit weer nieuwe ideeën laten ontstaan.

Materiaalkennis

Experimenteren met verschillende technieken en materialen

Kosten

De kosten van de training zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals locatie, grootte docententeam en de samenstelling van het programma. Wij maken daarom voor iedereen een offerte op maat. Heb je interesse?  Stuur dan een email met je specifieke vraag naar info@kopakan.nl.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien