Email us at info@kopakan.nl

De reis

Zondagochtend om kwart over elf gaat mijn vliegtuig. Na een afscheid van mijn ploegje uitzwaaiers ga ik door de douane en al snel kan ik boarden. De vlucht naar Nairobi (7 uur) gaat snel voorbij en ik kom om acht uur in de avond aan in Nairobi. Daar pak ik de taxi naar het Nomads Palace hotel. Midden in de sloppenwijk is daar ineens mijn mooie nieuwe hotel met een receptie van marmer gemaakt. Vreemde gewaarwoording.

De volgende ochtend met een ontbijt –to-go vertrek ik weer naar het vliegveld om daar de laatste vlucht te pakken. Nairobi – Lilongwe. Op Lilongwe aangekomen wacht Maggie (Margaret, de directrice van de Samaritan Trust) me al op. Ze heeft voor de dag een auto gehuurd om naar verschillende meetings te rijden in Lilongwe en om vier uur gaan we verder met de bus naar Blantyre.

In Lilongwe gaan we eerst naar een partnerorganisatie. Daar wordt mee gesproken over een grote samenwerking tijdens een vergadering met de Sisters (nonnen) van de christelijke organisatie. Er wordt gebeden en dan kunnen we beginnen. Meteen hoor ik veel over de Samaritan Trust en over de plannen voor de komende jaren.

Na de meeting in de bus naar Blantyre. 5 uur duurt de rit, en om half tien aangekomen in Blantyre ontmoet ik Kondwani, mijn huisgenoot. Na een korte rondleiding door het huis en een korte kennismaking duik ik toch wel heel erg moe om tien uur het bed in.

Ander nieuws over Get Fashion Skills Malawi Done

Update Fashion Skills Malawi

Van onze partner Byounique kregen we de volgende update over de voortgang in Mikuyu Prison, Zomba.
Read more

Proosten op het vervolg!

De zomer is voorbij en Malawi ligt alweer ver achter ons. Het was een succesvolle tweede editie. Na een gezamenlijke start van twee weken trainen bij Green Malata in Luchenza zijn alle trainers weer terug gegaan naar hun eigen stek. De combinatie van het gezamenlijk aftrappen en daarna individueel weer verder werkte super! Elkaar inspireren en van elkaar leren. Read more

Fashion Skills Malawi part 2

Maandag 21 juli landde mijn vliegtuig in Blantyre voor ronde 2 van Fashion Skills Malawi. Het project ziet er dit jaar heel anders uit dan vorig jaar. Dat begint al bij de reden waarom ik weer gegaan ben. Read more

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien