Email us at info@kopakan.nl

Eindelijk aan het werk!

De eerste werkdagen in Malawi. Ik krijg een rondleiding over het grote terrein van de Samaritan Trust. Ze hebben veel gebouwen en er lopen gezellig wat geiten te mekkeren en kippen te tokken. Er zijn drie gebouwen voor de jongens en een voor de meiden. Daar hebben ze allemaal slaapplaats. Overdag om half acht begint de dag voor de kinderen met assembly.

Tijdens Assembly wordt het volkslied gezongen en worden de kinderen toegesproken, geinspireerd en gemotiveerd. Ik word tijdens de eerste dag ook voorgesteld. De voertaal onderling is Chichewa. Dus ik heb geen idee wat er over me gezegd word 😉 Maar ik krijg applaus voor mijn eigen woorden die vertaald worden voor de kids. Iedereen is zo aardig en behulpzaam. Ik ontmoet ook Anjiru. Anjiru is de lerares Tailoring (kleding maken) voor de Samaritan Trust. Ze geeft al meteen aan dat ze liever Angela genoemd word, Anjiru betekent jaloezie en dat is geen positieve naam. Dus Angela.

Ook Angela is erg aardig en geeft aan dat ze erg blij is dat ik er ben omdat ze de hulp en kennis wel kan gebruiken. We maken uitgebreid kennis en de eerste en tweede dag kijk ik mee en vraag ik haar van alles over het werken in het lokaal met de leerlingen. Waar loopt ze tegen aan en wat vind ze moeilijk. Tijdens de eerste twee dagen zie ik dat Angela dr kennis van patronen tekenen en kleding maken inderdaad beperkt is. Ze heeft het in een fabriek geleerd en een cursus gevolgd maar ze geeft aan dat ze niet meer veel weet daarvan.

We hebben samen gebrainstormd en nagedacht over wat er nodig is voor een volledige cursus. Het niveau van de meeste leerlingen is door het gebrek aan goede basiseducatie niet hoog, dus alle opdracht moeten zo simpel mogelijk, met uitbreiding voor de betere leerlingen, maar voornamelijk voor nu de basis. Startend bij kennis van machine en het andere gereedschap en hoe dit te onderhouden en eindigend bij jeans.

Ik hoop dat we de komende tijd lekker aan de slag kunnen. Ik ga maandag foto’s maken van hoe het nu is. Daarna kunnen we aan de slag, er worden in ieder geval planken aan de muren gemaakt voor opslag, dit wordt gedaan door de leerlingen Carpentry (timmermannen). Ik houd jullie op de hoogte!

In het eerste weekend was er op de zaterdag een feest. Ten ere van twee vertrekkende stagiaires, mijn komst en voor Brother Henk. Een Nederlandse broeder die samen met stichting Aqua Vivenda en Samaritan Netherlands al jaren de Samaritan Trust ondersteunen. Ze hebben nu weer allemaal tafels en stoelen gedoneerd! Erg fijn, want daar was een groot tekort aan in de grote lokalen. We hebben gedanst, er waren mooie special geluidseffecten 😉 en er werd volop gespeecht natuurlijk.

 

Ander nieuws over Get Fashion Skills Malawi Done

Update Fashion Skills Malawi

Van onze partner Byounique kregen we de volgende update over de voortgang in Mikuyu Prison, Zomba.
Read more

Proosten op het vervolg!

De zomer is voorbij en Malawi ligt alweer ver achter ons. Het was een succesvolle tweede editie. Na een gezamenlijke start van twee weken trainen bij Green Malata in Luchenza zijn alle trainers weer terug gegaan naar hun eigen stek. De combinatie van het gezamenlijk aftrappen en daarna individueel weer verder werkte super! Elkaar inspireren en van elkaar leren. Read more

Fashion Skills Malawi part 2

Maandag 21 juli landde mijn vliegtuig in Blantyre voor ronde 2 van Fashion Skills Malawi. Het project ziet er dit jaar heel anders uit dan vorig jaar. Dat begint al bij de reden waarom ik weer gegaan ben. Read more

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien