Email us at info@kopakan.nl

Hoi Frouke, Hoi Martine

Kopa heeft het komende schooljaar twee stagiaires CMV. Frouke Lolkema en Martine Zanen. Ze stellen zichzelf even voor.

Frouke

Ik ben Frouke Lolkema, 21 jaar en ik volg de studie Culturele en Maatschappelijke Vorming. Dit doet waarschijnlijk nog geen belletje rinkelen, maar als ik de opleiding moet omschrijven, dan omschrijf ik het als werkzaam zijn als een maatschappelijk werkster die met creatieve middelen ervoor probeert zorgen dat iedereen bij de maatschappij hoort. Ook mensen die buiten de boot vallen. Dit is nog maar een gedeelte van de studie, want je kunt ook werkzaam in een museum, op een basisschool etc. Dat vind ik ook zo leuk aan de studie. Je wordt heel breed opgeleid en je kunt na de opleiding nog alle kanten op. Wat doe ik dan op de Saffier zult u/je zich afvragen? Ik loop vanaf november tot en met juni stage bij KOPA en Artshake. U/Je zult mij dan ook zo nu en dan zien verschijnen bij workshops en bij andere dingen die Kopa en Artshake organiseren. Ik ben graag mét en onder de mensen, dus ik denk dat ik mijn plekje hier wel ga vinden. Ik ben net als honderden andere studenten vanaf augustus heel druk op zoek geweest naar een kamer in Utrecht, maar dit is me helaas niet gelukt. Ik woon nu op een hele leuke kamer vlakbij Utrecht, namelijk in Gouda. In het weekend ben ik vaak te vinden in Friesland, Heerenveen, waar ik oorspronkelijk vandaan kom.

Martine

Ik ben Martine. Ik studeer CMV aan de Hogeschool Utrecht. Nu loop ik stage bij Artshake. Voor Artshake help ik met het organiseren van activiteiten voor mensen uit de wijk, daarnaast organiseer ik ook zelf samen met vrijwilligers activiteiten zoals creatieve workshops. Artshake is actief in het gebouw de Saffier, hier woon ikzelf sinds kort ook in. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn en hoop veel te leren van deze stage.

Ander nieuws over Artshake

Jaarverslag 2018

Ons jaarverslag is online! Lees mee over alles dat we ondernamen in 2018.

Alle resultaten van Artshake

Het was een bijzonder en bewogen jaar in de Saffier! Kopa is erg blij om met Artshake bij te hebben kunnen dragen aan een positiever woonsfeer. Drie kunstenaars maakten mooie werken en droegen bij aan het werken aan een nieuwe sociale structuur! Alle resultaten zijn nu hier te zien!

De fotografische portretten zijn gemaakt door Edurne Herran. De geometrische schilderingen zijn van Caroline Derveaux-Berté. De muurschildering en getekende portretten zijn van Mattia Campo Dall’Orto.

 

Dokter worden na je 70e, met je Andere IK is alles mogelijk!

Wie of wat zou je graag willen zijn? Of wat is juist je grootste tegenpool? De zoektocht naar de alter-ego’s is afgerond in de Saffier. Kunstenares Edurne Herrán nodigt de bewoners uit om over de bovenstaande vragen na te denken. De antwoorden die ze kreeg legde ze vast in mooie en ontwapenende fotografische portretten. Read more

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien