Email us at info@kopakan.nl

Iris Apfel roept hulp in van kinderen van de JazzSingel

Iris Apfel is de tofste oma die je je kan bedenken! Ze is 95 jaar, heeft haar eigen emoji’s en is een inspiratiebron voor de mode en kunst wereld. Maar ze heeft een creative-block. Gelukkig konden wij haar koppelen aan de kinderen van de JazzSingel.

Voor de nieuwe tassencollectie voor hippe opa’s en oma’s had Iris nieuwe inspiratie nodig. De opdracht: Maak kleurrijke en frisse patronen die op een tas gedrukt kunnen worden en die speciaal voor opa’s en oma’s gemaakt zijn!

Voor de kinderen geen probleem! Eerst werd er druk gewerkt aan de ontwerpen! Deze moesten we daarna verknippen tot sjabloon.

In de tijdelijke Textieldrukkerij de JazzSingel, konden alle kinderen hun patroon vervolgens op een tas drukken! Alle tasjes hingen te drogen in de hal, wat een heerlijk gezicht!

Deze projectweek organiseerde Kopa om te vieren dat we al weer ruim 3 jaar samenwerken met de JazzSingel.

Ander nieuws over ons werk op de Pijlstaart, de JazzSingel en de Zeven Gaven

Twee x goed nieuws!

Wat fijn, we beginnen 2017 met allerlei goeds! Read more

Video: Kopa en de Pijlstaart

In januari werkt Kopa alweer vijf jaar samen met de Pijlstaart! Tijdens deze samenwerking is een mooi filmpje gemaakt door Astorama films. We delen dit filmpje graag met jullie! Geniet ervan.

Over hersenen en groene lampjes

Wetenschapsjournalist Mark Mieras kan er aanstekelijk over vertellen, de onderzoeken die hij leest over (de ontwikkeling van) hersenen. Hij is dan ook een graag gezien gastspreker, die kennis toegankelijk maakt met filmpjes, ervaring en spel. Ook binnen het onderwijs en cultuureducatie is zijn verhaal relevant. Read more

Iedereen wist dat het niet kon totdat er iemand kwam die het niet wist!

In de intensieve samenwerking tussen Kopa en drie basisscholen wordt toegewerkt naar een leerlijn creatief vermogen die door de leerkrachten zelf uitgevoerd wordt.  Ze werken met De Pijlstaart, de Jazzsingel en de Zeven Gaven. Naar aanleiding van vragen vanuit de school ondersteunt Kopa op maat en introduceert bijvoorbeeld nieuwe materialen en technieken. Kopa werkt daarbij vanuit de beeldende kunsten in de breedste zin des woords. Kunstenaars, architectuur, mode of moeilijke vragen vormen de kapstok voor een creatieve ontdekkingsreis. Kopa daagt leerkrachten uit te werken met een helder kader, waarbinnen veel ruimte is voor de leerling en diens eigen creatieve proces.

Deze partnerschappen zijn onderdeel van Creatief Vermogen Utrecht. Voor meer info over het netwerk bezoek je de website. Je vind daar ook het webessay van Manja Eland.

Projectleiding: Linda Rosink | Manja Eland

Periode: 2013-2020

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien