Email us at info@kopakan.nl

Kopa viert eerste jubileum: 1234.5.6

June 10, 2015
10 Jun 2015

Soms, tussen alle lopende projecten, is het als organisatie tijd om even stil te staan en terug te blikken. Ruim drie jaar geleden in januari zaten Linda, Manja, penningmeester Mayke en onze eerste voorzitter en secretaris  bij de notaris om stichting Kopa formeel op te richten. Maar winterdagen zijn koud en we hebben gerekend tot we de perfecte vrijdag hadden om een jubileum te vieren. Waarom niet vieren dat we 1-2-3-4- dagen bestaan op de 5ee van de 6e maand?

Dit moment hebben we afgelopen vrijdag, 5 juni, gedeeld met collega’s, familie en vrienden in een zonnig fort Kakola in het Beatrixpark te Utrecht. Met deze bonte  mix van gasten hebben we in de afgelopen jaren overleg gevoerd, samengewerkt en elkaar geïnspireerd. Of we hebben ze (alweer) verteld hoe blij we worden van ons werk… Voor wie er was en wie er niet was, dankjewel! De kern van onze hele werkwijze, intern en extern is samenwerking. Zonder jullie had Kopa er heel anders uitgezien.

Spelen = leren

Dankjewel ook aan wetenschapsjournalist Mark Mieras, met een fascinatie voor hersenen, die erbij was om te vertellen over het belang van (blijven) spelen. Kunsteducatie draagt bij aan een brede ontwikkeling van onze hersenen. Aan beter leren En wij (of onze hersenen) spiegelen zich daarbij bewust en onbewust aan elkaar. We hopen dan ook dat als wij als kunstenaars een klaslokaal, een training of een vliegtuig ingaan, dat het plezier dat we in ons werk hebben en onze passie voor het vak aanstekelijk is.

Samen maken we de wereld mooier.

In 1234 dagen hebben we onze intensieve samenwerkingen met basisscholen uitgebreid van 1 naar 4 scholen. In deze partnerschappen ontwikkelen we doorgaande leerlijnen, begeleiden visietrajecten, trainen docenten en geven workshops van de kleuters tot groep 8. We hebben Artshake opgezet. Plannen om Artshake uit te bouwen tot een Artist in Residence project te huize Tolsteeg om ontmoeting en verbinding aan te jagen staan in de stijgers. Linda is nauw betrokken bij drie organisaties in Malawi waar ze kleermaker skills overdraagt in een train de trainer opzet. Met het project Imbali hebben we twee trainers uit Johannesburg in Lunetten uitgenodigd. We kleuren niet binnen de lijntjes en we kleuren niet binnen de grenzen. Proost! Op nog jaren creativiteit en mooie projecten.

 

 

 

Tags: , , , , , , , , ,
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien