Email us at info@kopakan.nl

Kunstenaar Caroline (FR) duikt in de kindertijd van bewoners van de Saffier,

Artshake is weer gestart! Na een eerste succesvolle Artshake editie met Mattia Campo Dall’Orto in de Saffier is het tijd voor de volgende kunstenaar!

Op 17 oktober j.l. kwam Caroline Derveaux-Berté aan, een Francaise woonachtig in Londen, om een kunstwerk voor de bewoners te maken, gedurende zes weken.

 

De situatie in de Saffier is veranderd sinds onze vorige editie. Het pand is verbouwd en nu geheel verhuurd sinds september. Er wonen nu 160 jongeren, naast de senioren in de 150 service appartementen.  Een perfect moment om al de nieuwe bewoners te betrekken bij het gezamenlijke leven in de Saffier. Een bijzondere woonsituatie met het beste van jong en oud onder één dak.

 

Caroline Derveaux-Berté

Caroline is als kunstenaar geïnteresseerd in de kindertijd. De fantasieën en vooral spannende dromen die je als kind gehad hebt, vertaalt ze naar grafisch werk. Komende weken gaat ze bewoners interviewen. De gesprekken en ontmoetingen zijn de inspiratie voor haar kunstwerk. Caroline maakt haar kunstwerk binnen in het pand, wat en hoe blijft nog even geheim!

 

Caroline: ‘Wat een eerste week! Dinsdags de borrel, woensdags Bingo en donderdag was ik ontroerd door het voor mij gekookte verjaardagsdiner! Ik voel me welkom.’

 

Terwijl Caroline haar kunst maakt organiseert Artshake een interessant activiteiten programma. De bewoners hebben haar gedurende een gezellige avond in het nieuwe restaurant ‘t Tolsteegje kunnen ontmoeten en we zijn met haar in een film uit haar eigen jeugd gedoken: ‘La cité des enfants perdus’.  Komende tijd starten twee schilder cursussen: Mandala’s en Schilderen op meubilair, gaan we naar het Nijntje museum. De onthulling van het kunstwerk vindt plaats op 27 november 2016.

Ander nieuws over Artshake

Jaarverslag 2018

Ons jaarverslag is online! Lees mee over alles dat we ondernamen in 2018.

Alle resultaten van Artshake

Het was een bijzonder en bewogen jaar in de Saffier! Kopa is erg blij om met Artshake bij te hebben kunnen dragen aan een positiever woonsfeer. Drie kunstenaars maakten mooie werken en droegen bij aan het werken aan een nieuwe sociale structuur! Alle resultaten zijn nu hier te zien!

De fotografische portretten zijn gemaakt door Edurne Herran. De geometrische schilderingen zijn van Caroline Derveaux-Berté. De muurschildering en getekende portretten zijn van Mattia Campo Dall’Orto.

 

Dokter worden na je 70e, met je Andere IK is alles mogelijk!

Wie of wat zou je graag willen zijn? Of wat is juist je grootste tegenpool? De zoektocht naar de alter-ego’s is afgerond in de Saffier. Kunstenares Edurne Herrán nodigt de bewoners uit om over de bovenstaande vragen na te denken. De antwoorden die ze kreeg legde ze vast in mooie en ontwapenende fotografische portretten. Read more

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien