Email us at info@kopakan.nl

Kunstenaar Caroline (FR) duikt in de kindertijd van bewoners van de Saffier,

Artshake is weer gestart! Na een eerste succesvolle Artshake editie met Mattia Campo Dall’Orto in de Saffier is het tijd voor de volgende kunstenaar!

Op 17 oktober j.l. kwam Caroline Derveaux-Berté aan, een Francaise woonachtig in Londen, om een kunstwerk voor de bewoners te maken, gedurende zes weken.

 

De situatie in de Saffier is veranderd sinds onze vorige editie. Het pand is verbouwd en nu geheel verhuurd sinds september. Er wonen nu 160 jongeren, naast de senioren in de 150 service appartementen.  Een perfect moment om al de nieuwe bewoners te betrekken bij het gezamenlijke leven in de Saffier. Een bijzondere woonsituatie met het beste van jong en oud onder één dak.

 

Caroline Derveaux-Berté

Caroline is als kunstenaar geïnteresseerd in de kindertijd. De fantasieën en vooral spannende dromen die je als kind gehad hebt, vertaalt ze naar grafisch werk. Komende weken gaat ze bewoners interviewen. De gesprekken en ontmoetingen zijn de inspiratie voor haar kunstwerk. Caroline maakt haar kunstwerk binnen in het pand, wat en hoe blijft nog even geheim!

 

Caroline: ‘Wat een eerste week! Dinsdags de borrel, woensdags Bingo en donderdag was ik ontroerd door het voor mij gekookte verjaardagsdiner! Ik voel me welkom.’

 

Terwijl Caroline haar kunst maakt organiseert Artshake een interessant activiteiten programma. De bewoners hebben haar gedurende een gezellige avond in het nieuwe restaurant ‘t Tolsteegje kunnen ontmoeten en we zijn met haar in een film uit haar eigen jeugd gedoken: ‘La cité des enfants perdus’.  Komende tijd starten twee schilder cursussen: Mandala’s en Schilderen op meubilair, gaan we naar het Nijntje museum. De onthulling van het kunstwerk vindt plaats op 27 november 2016.

Ander nieuws over Artshake

Dokter worden na je 70e, met je Andere IK is alles mogelijk!

Wie of wat zou je graag willen zijn? Of wat is juist je grootste tegenpool? De zoektocht naar de alter-ego’s is afgerond in de Saffier. Kunstenares Edurne Herrán nodigt de bewoners uit om over de bovenstaande vragen na te denken. De antwoorden die ze kreeg legde ze vast in mooie en ontwapenende fotografische portretten.

De aanwezigheid van de Spaanse Edurne is onderdeel van Artshake. Na Caroline en Mattia is zij de derde kunstenares die zich mengt in het dagelijkse leven van de bewoners. Als kunstenares is Edurne gefascineerd door identiteit. Wat is identiteit, hoe beïnvloed je identiteit je leven en wat houd je verborgen achter je identiteit. De maakbaarheid van een eigen identiteit is wat zij onderzoekt met de bewoners van de Saffier. Met meer dan 15 bewoners heeft ze gewerkt, alle portretten zijn een samenkomst van haar ideeën en de input en garderobes van alle bewoners.

Edurne Herrán:

‘Onze identiteit geven we zelf vorm. Maar we hebben anderen nodig om deze te reflecteren, om onze identiteit te interpreteren. Ik denk dat we niet altijd zijn, wie anderen denken te zien. In ons dagelijks leven zijn we bang voor wat anderen denken over ons. Dit project Andere IK biedt een perfecte manier om vrij te zijn. Sommige ouderen hebben me laten zien dat ze jong van geest zijn, ze nemen de tijd voor het spel met de kostuums. Ze zijn daarin soms nog speelser dan de jongeren in het pand.’

Naast de portrettenserie zijn er tijdens activiteiten Oordelen gekleid en een Manifest geborduurd. Deze en de portretten zullen allen gepresenteerd worden in de derde en laatste expositie van Artshake. Op 23 april vanaf 14.00 uur dompelt de Saffier zich onder in Andere IK en bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

 

Praktische info:

Wanneer:      23 april 14.00 tot 16.00

Wat:             Expositie en Andere IK feest

Waarom:       Afsluiting Artshake 3, voor meer info, zie volgende pagina

Wie:             Edurne Herran, Stichting Kopa

Waar:           Saffierlaan 10, Utrecht

Vragen:         0640813116 – Linda Rosink

 

 

 

Programma Artshake met Edurne is bekend!

Edurne komt over precies een week aan! We hebben weer allerlei moois in petto voor de bewoners van de Saffier. Deze maal is ook de wijk uitgenodigd. Doe mee, maak mooie dingen en ontmoet je buren! Read more

Kunstenaar Caroline (FR) duikt in de kindertijd van bewoners van de Saffier,

Artshake is weer gestart! Na een eerste succesvolle Artshake editie met Mattia Campo Dall’Orto in de Saffier is het tijd voor de volgende kunstenaar! Read more

Een Italiaanse kunstenaar op ontdekking in De Saffier, Tolsteeg

Mattia Campo Dall’Orto uit Italië zal voor 6 weken lang zijn intrek nemen in De Saffier, het oude Huize Tolsteeg. Zijn verblijf start op 24 mei en zal duren tot 2 juli. Read more

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien