Email us at info@kopakan.nl

Over verre plaatsen en vogelperspectief

Leerlingen van de Pijlstaart laten zich inspireren door de werkwijze van Australische Aboriginals. Leerkrachten en leerlingen zijn aan de slag gegaan met door Kopa ontwikkeld lesmateriaal, bezochten het Aamu en maakten hun eigen kunstwerken.

Pijlstaart Down Under

Kunst heeft kenmerken en daar kan je over praten. Dat weten ze heel goed, zeker in de bovenbouw van de Pijlstaart. Alle klassen hebben in november een bezoek gebracht aan het Aboriginal Art museum Utrecht, kortweg Aamu. Dit is het enige museum in Europa dat zich richt op de hedendaagse Aboriginal kunst uit Australië. Verschillende werkvormen die onder Aboriginal kunst vallen worden er getoond. Zo ging de onderbouw aan de slag met stippen en het landschap van boven. In de middenbouw werd ook met vogelperspectief en landkaarten gewerkt, maar nu met verschillende materialen. Begrippen die hier bij horen gaan over textuur. De bovenbouw heeft zich laten inspireren door de Droomtijd en daarbij tekeningen gemaakt in kruisarcering, zoals ook wel in Arnhemland gemaakt worden.

Pijlstaart presenteert

Het Aamu is zo gastvrij om het werk van de leerlingen/kunstenaars op te nemen in hun expositie! Het werk van de Pijlstaart kunstenaars zal gepresenteerd worden van 19 december 2014 tot 20 april 2015. Kopa heet je van harte welkom om te komen kijken. Laat je een woordje achter voor de kunstenaars in het gastenboek?

Ander nieuws over ons werk op de Pijlstaart, de JazzSingel en de Zeven Gaven

Inspireren en verontrusten

Om samen met onze onderwijspartners het nieuwe schooljaar in te luiden, organiseerde Kopa een inspiratiemiddag bij LE:EN. Met de mannen van Fountainheads en Suzan Lutke.  Read more

De Pijlstaart swingt

Kopa ondersteunt de Pijlstaart al vijf jaar bij het realiseren van hun cultuurprofiel, door uitdagende beeldende kunstprojecten, teamtrainingen en het samen ontwikkelen en implementeren van een doorgaande leerlijn creatief vermogen. Maar dit voorjaar zijn we een stapje breder gegaan! Read more

De JazzSingel danst

Voor de JazzSingel heeft Kopa dit voorjaar een partner uit Creatief Vermogen Utrecht  uitgenodigd: de Dansers.

Read more

Iedereen wist dat het niet kon totdat er iemand kwam die het niet wist!

In de intensieve samenwerking tussen Kopa en drie basisscholen wordt toegewerkt naar een leerlijn creatief vermogen die door de leerkrachten zelf uitgevoerd wordt.  Ze werken met De Pijlstaart, de Jazzsingel en de Zeven Gaven. Naar aanleiding van vragen vanuit de school ondersteunt Kopa op maat en introduceert bijvoorbeeld nieuwe materialen en technieken. Kopa werkt daarbij vanuit de beeldende kunsten in de breedste zin des woords. Kunstenaars, architectuur, mode of moeilijke vragen vormen de kapstok voor een creatieve ontdekkingsreis. Kopa daagt leerkrachten uit te werken met een helder kader, waarbinnen veel ruimte is voor de leerling en diens eigen creatieve proces.

Deze partnerschappen zijn onderdeel van Creatief Vermogen Utrecht. Voor meer info over het netwerk bezoek je de website. Je vind daar ook het webessay van Manja Eland.

Projectleiding: Linda Rosink | Manja Eland

Periode: 2013-2020

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien