Email us at info@kopakan.nl

Persbericht Fashion Skills Malawi

Stichting Kopa is trots op haar projectleider Linda Rosink! Ondanks dat de financiering nog niet volledig rond is heeft ze haar vliegticket geboekt. Met hart en ziel zet ze zich in om van het project Fashion Skills Malawi een succes te maken.

Vanaf mei zal Linda samen met Anjiru Makanjira, de lokale docente, drie maanden werken om een vakopleiding op te zetten. Het project, genaamd Fashion Skills Malawi, is een samenwerking van stichting Kopa, The Samaritan Trust en Edukans. Deze vakopleiding biedt straatjongeren in Malawi een kans op ontwikkeling. Door ze te leren om kleding en tassen te vervaardigen, kunnen ze hun eigen bedrijf op zetten en zo uit de armoedespiraal stappen. Het doel van Fashion Skills Malawi is om na drie maanden een lokaal voldoende te hebben ingericht met de juiste machines en materialen. Ook kan Anjiru op eigen kracht, met behulp van het opleidingsplan, de jongeren opleiden tot vakmensen.

De straatkinderen en jongeren worden door The Samaritan Trust opgevangen en begeleid naar een zelfstandig bestaan. The Samaritan Trust helpt door deze kinderen en jongeren te begeleiden naar een actieve en waardevolle rol in de lokale community. Malawi is een van de tien armste landen. Gelegen tussen Zambia, Mozambique en Tanzania leeft 65% van de bevolking onder de armoedegrens. Daarvan nog eens 20% moet zien te leven van minder dan 10 eurocent per dag.

Stichting Kopa is een jonge Utrechtse culturele organisatie. Met een brede blik werkt ze aan het versterken van talent en creativiteit. Momenteel is Kopa druk bezig met de crowdfunding en sponsoring voor dit dankbare project. Dat gaat goed! Via Get it Done is al de helft van de nodige €4000 binnen. Maar we zijn er nog niet! Met dit geld wil Kopa de Samaritan Trust ondersteunen met de hoognodige materialen. Meer informatie hoe u ook bij kunt dragen vindt u op www.kopakan.nl/fashion-skills-malawi. Een idee is alvast een wijntje komen proeven tijdens de wijnproeverij die op 2 mei samen met Kwestie van Smaak georganiseerd word. Van 19.00 tot 22.00 kan je binnenlopen en na een donatie van €10 kan je de wijnen proeven. Van elke bestelde fles gaat ook nog eens €1 naar het Fashion Skills Malawi project.

Achtergrondinformatie:

Linda Rosink (29, uit Hoograven, Utrecht) zet als Modevormgeefster en Beroepskunstenaar in de Klas (Bik) haar kennis in om het onderwijs te versterken. Dit is niet het eerst buitenlandse project voor Linda. Allereerst was er de stage in de opkomende fashion industrie van Zuid Afrika bij mode ontwerpster Maya Prass in Kaapstad. Daarna vertrok Linda, vanuit de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met vier klasgenoten naar Accra, in Ghana, om daar op de Accra Polytechnic te werken met de modestudenten. Deze beide projecten lieten zien dat het werken in ontwikkelingslanden, het lesgeven en op die manier met Mode de wereld mooier te maken mogelijk waren. Het Fashion Skills Malawi project is dan ook een lang gekoesterde droom voor Linda.

Ander nieuws over Get Fashion Skills Malawi Done

Update Fashion Skills Malawi

Van onze partner Byounique kregen we de volgende update over de voortgang in Mikuyu Prison, Zomba.
Read more

Proosten op het vervolg!

De zomer is voorbij en Malawi ligt alweer ver achter ons. Het was een succesvolle tweede editie. Na een gezamenlijke start van twee weken trainen bij Green Malata in Luchenza zijn alle trainers weer terug gegaan naar hun eigen stek. De combinatie van het gezamenlijk aftrappen en daarna individueel weer verder werkte super! Elkaar inspireren en van elkaar leren. Read more

Fashion Skills Malawi part 2

Maandag 21 juli landde mijn vliegtuig in Blantyre voor ronde 2 van Fashion Skills Malawi. Het project ziet er dit jaar heel anders uit dan vorig jaar. Dat begint al bij de reden waarom ik weer gegaan ben. Read more

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien