Email us at info@kopakan.nl
  • Skills Needed:
    Tekenen, community arts
  • Partners:
    Artshake
  • Project URL:
    www.kopakan.nl/artshake

Artshake gaat waar het schuurt. Bijvoorbeeld in nieuwe woonsituaties, waar verschillende groepen ineens samen moeten wonen. Artshake laat graag het positieve zien van deze nieuwe situaties, want we geloven dat dat er altijd is. Door een kunstenaar los te laten, ontmoeting te faciliteren en mooie kunst te maken bereiken we veel. Na een eerste pilot in Leidsche Rijn in 2013 werken we nu in de Saffier in Tolsteeg.

In mei 2016 was er de eerste kunstenaar Mattia Campo Dall’Orto (IT), die met een grootse muurschildering beide generaties heeft verbeeld op een hoge buitenmuur. Nu in oktober en november is Caroline Dervaux-Berté (FR) te gast om verhalen van bewoners te verbeelden in een serie van 12 werken en een muurschildering binnen. In maart komt kunstenares Edurne Herran (SP) aan.

‘De serie van 12 werken representeren de maanden van het jaar, de cyclus van het leven. Ze vertellen de verhalen van de bewoners. Door over vroegere herinneringen te praten, maak ik samen met mijn buren nieuwe herinneringen. Het is een erg bijzonder pand, oud en jong samen. Ik heb het gevoel deel uit te maken van een nieuwe sociale beweging.’
Caroline Derveaux-Berté

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien