Email us at info@kopakan.nl
  • Skills Needed:
    Ontwikkelingssamenwerking, onderwijs, mode, techniek, patroontekenen
  • Partners:
    The Samaritan Trust, Byounique, Green Malata
  • Project URL:

Van 2013 tot 2015 liep het project Fashion Skills Malawi. Bij drie organisaties in Malawi is er door Linda een kleermakerstraining opgezet. We werkten er nauw samen met

Jongeren, in de meest kansarme situaties, kunnen met deze training een vak leren, van waaruit zij zichzelf ontwikkelen tot professioneel kleermaker. Een update van Anita Tiggelaar van hoe het nu loopt bij Mikuyu:

Kopa bedankt voor geweldige vakopleiding mode in Malawi!

In 2014 heeft Linda in de Mikuyu jeugdgevangenis de vakopleiding mode opgezet. Een hele klus, want behalve een gemotiveerde gevangenisbewaarder was er niets. Linda heeft deze bewaarder als trainer opgeleid, een manual en beoordelingsformulieren opgezet, patronen gemaakt, alle gereedschap en materialen ingekocht en vooral steeds weer benadrukt dat de producten van hele goede kwaliteit moesten zijn. Linda was erbij toen de 1e vakopleiding in Mikuyu met 10 gemotiveerde leerlingen startte, een mooi moment!

Begin 2015 kwam Linda terug om de voortgang te evalueren en de trainer verder op te leiden. Ook trainde zij een gevangenisbewaarder van een 2 e jeugdgevangenis, Bvumbwe, zodat ook daar jongens in mode getraind konden worden. Linda was blij met de motivatie van de trainers en de kwaliteit van de producten die de jongens hadden gemaakt, al warener natuurlijk punten voor verbetering. Linda bedacht bovendien speciale producten die wij konden verkopen om de vakopleiding deels te kunnen betalen.

Nu, 2017, lopen de vakopleidingen mode nog steeds met veel motivatie en kwaliteit. Wij hebben zo’n 50 jongens getraind, een groot deel heeft werk gevonden of een eigen bedrijfje gestart en we verkopen mooie producten. De opleiding geeft jongens echt een nieuwe kans!

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien