Email us at info@kopakan.nl

Proosten op het vervolg!

De zomer is voorbij en Malawi ligt alweer ver achter ons. Het was een succesvolle tweede editie. Na een gezamenlijke start van twee weken trainen bij Green Malata in Luchenza zijn alle trainers weer terug gegaan naar hun eigen stek. De combinatie van het gezamenlijk aftrappen en daarna individueel weer verder werkte super! Elkaar inspireren en van elkaar leren. De trainers waren erg enthousiast. De focus dit jaar lag op kwaliteit en afwerking. De training ging voornamelijk over patroontekenen, knippen en er ook mee werken achter de machine. Veel trainers hebben geen officiele opleiding gehad, maar geleerd van familie of kennissen. Mede door hun talent pikten ze heel snel de tips voor net afwerken op. Nu kunnen ze zich onderscheiden van hun lokale collega’s, het gemiddelde niveau van produceren is namelijk niet goed. De kinderen van Samaritan, Green Malata en Mikuyu zullen daar nu boven uit leren stijgen.

Verder in 2015

Samen met Byounique heeft Kopa budget gekregen om bij Mikuyu verder uit te kunnen werken. In januari is de eerste pilot opleiding volledig afgerond. Linda gaat dan weer kijken samen met hoofd trainer Payese waar de cursus goed loopt en waar nog begeleiding nodig is. Ook zal Linda dan weer op bezoek gaan bij Green Malata en Samaritans om daar nog ondersteuning te bieden.

Proost met ons mee

We zijn erg blij met de verloop van het project in Malawi en willen dan ook graag door, hiervoor is geld nodig. Daar kan je nu al proostend bij helpen. Wijnhandelaar Alexander van der Linden van Kwestie van Smaak verkoopt sinds kort de speciale Fashion Skills Malawi wijnen. Een Sauvignon en een Merlot, deze kan je kopen in zijn winkel aan de Briljantlaan in Utrecht. Maar je kan ook een bestelling plaatsen door een email te verzenden naar linda@kopakan.nl.

 

Ander nieuws over Get Fashion Skills Malawi Done

Update Fashion Skills Malawi

Van onze partner Byounique kregen we de volgende update over de voortgang in Mikuyu Prison, Zomba.
Read more

Proosten op het vervolg!

De zomer is voorbij en Malawi ligt alweer ver achter ons. Het was een succesvolle tweede editie. Na een gezamenlijke start van twee weken trainen bij Green Malata in Luchenza zijn alle trainers weer terug gegaan naar hun eigen stek. De combinatie van het gezamenlijk aftrappen en daarna individueel weer verder werkte super! Elkaar inspireren en van elkaar leren. Read more

Fashion Skills Malawi part 2

Maandag 21 juli landde mijn vliegtuig in Blantyre voor ronde 2 van Fashion Skills Malawi. Het project ziet er dit jaar heel anders uit dan vorig jaar. Dat begint al bij de reden waarom ik weer gegaan ben. Read more

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien