Email us at info@kopakan.nl

Ik ben…

Manja Eland

Oprichter – directie
Manja

Samen met Linda ben ik initiator van Kopa. Vanaf mijn tiende zat ik wekelijks met rode wangen van de concentratie op tekenles. Tegenwoordig teken ik als beeldend kunstenaar niet alleen met potlood en pen maar ook met schaduw. Toen ik de opleiding beroepskunstenaars in de klas [BIK] ging doen kwamen verschillende passies bij elkaar. Het werken met mensen, organiseren en inspireren bleek samen te kunnen gaan met kunst en creativiteit. Ik prijs me gelukkig dat ik door de projecten die we initiëren mijn blik op de grote lijn kan houden en toch ook met mijn handen in de klei sta. Dat ik het ene moment in een kring kleuters zit en diezelfde week met leerkrachten of beleidsmakers werk. Die veelzijdigheid, daar word ik blij van.

Creativiteit gaat voor ons niet alleen over de mooiste tekening kunnen maken, het gaat over blikwisselingen, durven experimenteren en verbindingen leggen. Verbindingen tussen vakgebieden, talenten en mensen. Daar ga ik voor.

Volg Manja op Twitter

Link met Manja op Linked-In

Linda Rosink

Oprichter – directieLinda

Ik ben modevormgever en BIKker. Mijn passie voor en kennis over kunst, vormgeving en creativiteit deel ik graag met anderen, jong en oud. Als kind ben ik altijd een dromer geweest, eigenwijs en ongeduldig. Als rasoptimist wil ik veel bereiken, mijn ideeën uitvoeren en andere mensen raken en vooruit helpen. In 2009 leerde ik Manja kennen. We bleken dezelfde visie te hebben op kunst, onderwijs en creativiteit. Om hier mee aan het werk te kunnen zijn we in 2012 gestart met Kopa.

Een van mijn grote dromen is (samen)werken met allerlei culturen, in en buiten Nederland. Dat gebeurt nu bijvoorbeeld in Malawi, of tijdens Imbali. Ik ben trots op al onze projecten. Elke dag mag ik weer mooie ideeën verwezenlijken of bijdragen aan positieve veranderingen. Soms heel klein en persoonlijken soms op grotere schaal, als we ruimte creeeren in het onderwijs voor kinderen die anders leren of net als ik eigenwijze dromers zijn.

Volg Linda op Twitter

Link met Linda op Linked-In

Maaike Borsboom

Voorzitter
Maaike

Al jarenlang leidinggevende ervaring binnen zorg en welzijnsector. Ervaring in het faciliteren, coachen en aanmoedigen van professionals met ambitie, hen ondersteunen bij het realiseren van deze ambities en te streven naar kwaliteit. Ik heb een uitgebreid netwerk, ken de weg naar bestuurders en beslissers en lobby graag.

Ik ben een fan van de uitspraak van Loesje: de wereld is mooier met jou. Voor mij betekent dat dat ieder mens van waarde is, ieder mens zijn bijdrage kan leveren om het verschil te maken in deze wereld. Bij KOPA wordt creativiteit gestimuleerd bij mensen van allerlei pluimage. Mensen worden uitgedaagd de wereld samen mooier te maken. En dat doen we met creatieve middelen, vrije geesten, in brengen van nieuwe perspectieven. KOPA staat voor kwalitatief hoogwaardige cultuureducatie, waarbij het samen doen, samen denken, samen creeëren van wezenlijk belang is.

Link met Maaike op Linked-In

Mayke Vaarwerk

Penningmeester
Mayke

Vanaf de oprichting penningmeester van Stichting Kopa. Linda en ik kennen elkaar goed en ze had me gevraagd voor het beheren van de financiën en ik vind het erg leuk om mijn kennis hiervoor in te zetten! In het dagelijks leven ben ik administrateur bij Triodos Investment Management, een dochter van Triodos Bank. Hier heb ik al veel ervaring opgedaan in het voeren van verschillende administraties en het opstellen van rapportages en financiële overzichten, daarnaast volg ik de opleiding HBO SPD (Accountancy).

Mijn persoonlijke interesses sluiten erg goed aan bij die van Kopa; kunst en cultuur, kennis delen, duurzame relaties aangaan met en het betrekken van alle lagen in de samenleving. Daarbij nog het groot durven dromen, Europa in voor Artshake en ook Afrika is al bereikt en wie weet wat nog allemaal komen gaat?!

Het is voor mij erg leuk en leerzaam om hier in mee te denken en groeien!

Link met Mayke op Linked-In

Jorien Waanders

Secretaris

Programma manager en adviseur in de culturele sector. Cultureel antropoloog en binnenkort Master of Bussiness Administration. Ik ben de secretaris van KOPA.

Sinds vijf jaar leid ik een landelijk collectief van jonge dichters en spoken word artiesten: Poetry Circle Nowhere. Daarvoor werkte ik oa voor Young in Prison en Music Mayday. De rode draad door mijn werk is het stimuleren van creatieve ontwikkeling bij een doelgroep voor wie dat niet zomaar een gegeven is. Creativiteit daagt je uit om over jezelf en je relatie met de wereld na te denken en geeft inzicht in hoe het samen mooier kan.

KOPA is een kleine organisatie van bevlogen artiesten die kwaliteit en cultuureducatie in een hoog vaandel hebben staan. Dit waardeer ik en daarom zet ik me graag in om KOPA te ondersteunen met mijn kennis en expertise.

Link met Jorien op Linked-In

Jan ter Heide

Algemeen bestuurslidJan

Docent modevorming aan het ROC van Twente in Enschede. Naast het lesgeven begeleid ik ook leerlingen tijdens hun stages in binnen- en buitenland. Ik heb veel ervaring in het opzetten van internationale mode- en textielprojecten.
Graag wil ik mijn jarenlange ervaring op dat gebied inzetten. Dat is mijn belangrijkste drijfveer om bestuurslid van de stichting Kopa te zijn. Mijn motto is: geven is krijgen en delen is vermenigvuldigen. Ik ben een praktische denker die duidelijk en helder communiceert. Van vaag gepraat houd ik niet. En evenmin van pakken papier die in lades belanden waar ze nooit meer uitkomen.

Kunsteducatie is belangrijk voor de ontwikkeling van jongeren en volwassenen. Door in te zetten op je creatieve vermogen kan je leven er anders gaan uitzien. Als je dit natuurlijke vermogen weet te gebruiken, kun je tot onverwachte en betere oplossingen komen. Zelf ben ik niet opgevoed met kunst, maar de ontdekking ervan heeft mijn leven veranderd en mooier gekleurd.

Volg Janop zijn blog

Link met Jan op Linked-In

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien