Email us at info@kopakan.nl

Toolbox cultuureducatie gelanceerd!

Afgelopen maanden heeft Kopa, in samenwerking met de HKU, gewerkt aan een toolbox voor scholen die hun visie helder willen krijgen op het gebied van cultuureducatie. 

‘Dot, 3e boom rechts!’

De toolbox draait om Dot. Dot staat symbool voor je organisatie. Ze staat midden in een bos waar ze 8 bomen met onderwerpen met betrekking tot cultuureducatie tegenkomt. Deze onderwerpen bespreek je aan de hand van stellingkaarten. Tijdens een team middag werk je toe naar een breed gedragen visie binnen de school. Zo helpt Dot je de stip op de horizon te zetten, daar wil je samen als team naar toe werken. In een 2e ronde helpt Dot je om van je visie naar een plan van aanpak te komen.

Op 3 juni werd de Toolbox gepresenteerd tijdens de conferentie van het netwerk Creatief Vermogen Utrecht. Deze conferentie werd georganiseerd door alle betrokken partijen die in Utrecht deelnemen aan Cultuureducatie met Kwaliteit. Als onderdeel van dit netwerk gaf Kopa ook haar docententraining: Pionier, maar niet zonder WORST! 

Bestel ‘Dot’

‘Dot, 3e boom rechts!’ is vanaf nu te bestellen voor € 40 excl verzendkosten. Klik hier voor meer info over de toolbox en hoe deze te bestellen is.

 

 

Ander nieuws over ons werk op de Pijlstaart, de JazzSingel en de Zeven Gaven

Inspireren en verontrusten

Om samen met onze onderwijspartners het nieuwe schooljaar in te luiden, organiseerde Kopa een inspiratiemiddag bij LE:EN. Met de mannen van Fountainheads en Suzan Lutke.  Read more

De Pijlstaart swingt

Kopa ondersteunt de Pijlstaart al vijf jaar bij het realiseren van hun cultuurprofiel, door uitdagende beeldende kunstprojecten, teamtrainingen en het samen ontwikkelen en implementeren van een doorgaande leerlijn creatief vermogen. Maar dit voorjaar zijn we een stapje breder gegaan! Read more

De JazzSingel danst

Voor de JazzSingel heeft Kopa dit voorjaar een partner uit Creatief Vermogen Utrecht  uitgenodigd: de Dansers.

Read more

Iedereen wist dat het niet kon totdat er iemand kwam die het niet wist!

In de intensieve samenwerking tussen Kopa en drie basisscholen wordt toegewerkt naar een leerlijn creatief vermogen die door de leerkrachten zelf uitgevoerd wordt.  Ze werken met De Pijlstaart, de Jazzsingel en de Zeven Gaven. Naar aanleiding van vragen vanuit de school ondersteunt Kopa op maat en introduceert bijvoorbeeld nieuwe materialen en technieken. Kopa werkt daarbij vanuit de beeldende kunsten in de breedste zin des woords. Kunstenaars, architectuur, mode of moeilijke vragen vormen de kapstok voor een creatieve ontdekkingsreis. Kopa daagt leerkrachten uit te werken met een helder kader, waarbinnen veel ruimte is voor de leerling en diens eigen creatieve proces.

Deze partnerschappen zijn onderdeel van Creatief Vermogen Utrecht. Voor meer info over het netwerk bezoek je de website. Je vind daar ook het webessay van Manja Eland.

Projectleiding: Linda Rosink | Manja Eland

Periode: 2013-2020

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien