Kopa kan ... | Trainingen
Email us at info@kopakan.nl

Trainingen voor docenten

Wil je als team handvaten om je kunstlessen te organiseren? Wil je basisprincipes leren die discipline overstijgend inzetbaar zijn of juist concrete vaardigheden op beeldend, textiel of ruimtelijk werken? Kopa organiseert trainingen op maat die samen te stellen zijn uit losse modules.

Voor het inzetten van een training kan je ervoor kiezen om te beginnen met een visie-traject.

Kopa gelooft dat ieder mens creatief is en ondersteunt scholen in het realiseren van een leeromgeving waarin deze creativiteit gevoed wordt en uitgebouwd. Buiten de kaders denken en problemen oplossen maakt dat je mogelijkheden ziet. Een belangrijke kwaliteit die we leerlingen in deze snel veranderende tijd mee willen geven.

We pleiten voor een grondhouding van de leerkracht waarin de leerling ruimte krijgt om zijn eigen ontdekkingen te doen. Waar meer vragen gesteld worden dan antwoorden gegeven. Waar het proces net zoveel waarde heeft als het eindresultaat. En waar de leraar met de juiste handvaten een veilige ruimte kan creëren waar jonge kunstenaars zich breed kunnen ontwikkelen.

Basispakket

Het basispakket bestaat uit twee teamtrainingen en coaching in de klas. We gaan aan de slag met vragen als – hoe kan ik de bril van een kunstenaar opzetten? Hoe hou ik balans tussen vrijheid en kaders? Geef ik ruimte voor een creatief proces?

Modules

Het basispakket kan aangevuld worden met de volgende modules afhankelijk van tijd en voorkeur.

Meervoudige intelligentie

De vraag die we hier stellen is niet hoe slim is een kind maar hoe is een kind slim. We verkennen didactische structuren die het mogelijk maken om een les m.i. te maken.

Materiaal en sponsoring

Wat zijn goede plekken om materiaal in te kopen en te verzamelen? Wat zijn de mogelijkheden om via (lokale) sponsoring materiaal te verzamelen?.

Stad als leeromgeving

De eigen wijk en omgeving als schatkamer voor betekenisvol onderwijs.

Koppeling zaakvakken - creatief vermogen

Hoe kan je onderwerpen uit de zaakvakken creatief verwerken?

Koudwatervrees

Ik wil wel maar durf niet, hoe ga je als leerkracht om met je eigen weerstand? Over zelfvertrouwen, durven experimenteren, mogen falen en van daaruit weer nieuwe ideeën laten ontstaan.

Materiaalkennis

Experimenteren met verschillende technieken en materialen

Kosten

De kosten van de training zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals locatie, grootte docententeam en de samenstelling van het programma. Wij maken daarom voor iedereen een offerte op maat. Heb je interesse?  Stuur dan een email met je specifieke vraag naar info@kopakan.nl.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien