Email us at info@kopakan.nl

Update Fashion Skills Malawi

Van onze partner Byounique kregen we de volgende update over de voortgang in Mikuyu Prison, Zomba.

Dit doen we

KOPA-Byounique biedt in 2 jeugdgevangenissen in Malawi een vakopleiding mode aan. De jongens worden in 5 maanden volgens een door KOPA gemaakte manual opgeleid tot goede kleermakers. Het project is in augustus 2014 gestart. Linda was toen 8 weken in Malawi en heeft in de jeugdgevangenis Mikuyu een trainer opgeleid. In januari 2015 is Linda nog een keer naar Malawi gegaan. Zij heeft toen deze trainer bijgeschoold en een 2e trainer, van de Bvumbwe jeugdgevangenis, opgeleid. Deze 2 trainers geven nu per jaar per jeugdgevangenis 2 trainingen van 5 maanden aan steeds groepen van 10-12 jongens. De jongens kunnen hiermee na hun vrijlating werk vinden of zelf een bedrijfje starten.

Dit hebben we al bereikt

In de Mikuyu jeugdgevangenis, waar we in augustus 2014 zijn begonnen, hebben we nu 20 jongens opgeleid tot kleermaker. In april/mei hebben alle jongens bovendien een ondernemerstraining gevolgd, waar ze hebben geleerd hoe ze hun bedrijfje goed kunnen runnen. In augustus start de volgende groep van 10 jongens en in het najaar geven we opnieuw de ondernemerstraining. In augustus  en december 2014 hebben we Open Dagen georganiseerd in Mikuyu waar we aan gasten uitleg hebben gegeven over de vakopleidingen en de gemaakte producten (ook van andere opleidingen) hebben verkocht. In augustus 2015 volgt de volgende Open Dag.

In de Bvumbwe jeugdgevangenis zijn we in april 2015 begonnen met de 1e training voor10 jongens. Deze training eindigt in september. In oktober organiseren we daar onze 1e Open Dag.

Onze plannen voor de toekomst

Natuurlijk is ons plan om de trainingen in beide jeugdgevangenissen langdurig te laten draaien. Daarbij willen we proberen om een deel van de trainingskosten terug te verdienen door gemaakte producten te verkopen. Wij hebben in Mikuyu knuffels gemaakt die nu in een hotel in Malawi worden verkocht. Maar deze zijn nog niet van voldoende kwaliteit om goed te verkopen. Daarom willen we de komende maanden werken aan verbetering van de kwaliteit van de gemaakte producten en het ontwikkelen van nieuwe producten, speciaal voor de verkoop. Deze zullen worden gemaakt door jongens die de valopleiding hebben afgerond en echt goede kwaliteit producten kunnen maken. De opbrengsten vloeien rechtstreeks terug in de vakopleidingen.

De samenwerking tussen Byounique en Kopa is mede mogelijk gemaakt door Impulsis. 

impulsis

Ander nieuws over Get Fashion Skills Malawi Done

Update Fashion Skills Malawi

Van onze partner Byounique kregen we de volgende update over de voortgang in Mikuyu Prison, Zomba.
Read more

Proosten op het vervolg!

De zomer is voorbij en Malawi ligt alweer ver achter ons. Het was een succesvolle tweede editie. Na een gezamenlijke start van twee weken trainen bij Green Malata in Luchenza zijn alle trainers weer terug gegaan naar hun eigen stek. De combinatie van het gezamenlijk aftrappen en daarna individueel weer verder werkte super! Elkaar inspireren en van elkaar leren. Read more

Fashion Skills Malawi part 2

Maandag 21 juli landde mijn vliegtuig in Blantyre voor ronde 2 van Fashion Skills Malawi. Het project ziet er dit jaar heel anders uit dan vorig jaar. Dat begint al bij de reden waarom ik weer gegaan ben. Read more

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien