Email us at info@kopakan.nl

vacature Voorzitter m/v

We zoeken een nieuwe voorzitter, ben of ken jij iemand die bij ons past? Lees dan de vacature door, stuur ‘m door, reageer zelf….

Joehoe! Pas jij ook niet in een hokje? Wij zoeken de beste voorzitter voor de leukste stichting van Utrecht. Iemand die in een borrelende creatieve scale-up de grote lijnen bewaakt en de boel in de gaten houdt. Meer weten? 

Wij zoeken een ambassadeur, een strateeg, een verbinder, een optimist, een schouder en een levensgenieter. En dat alles in 1. Natuurlijk met een hart voor sociaal ondernemen en creativiteit. Loop je al warm?

Ben je toevallig ook nog fiscalist of jurist, dan staat de champagne bij ons koud 😉

kopa?
Kopa maakt al 5 jaar de wereld een beetje mooier met creatieve concepten. We zijn in die tijd uitgegroeid tot een creatieve organisatie die een verschil maakt in drie gebieden; in scholen, in de wijk en in de wereld. We zijn een stichting met een ondernemende werkwijze. Bij ons kan veel, initiatief wordt beloond met ruimte.

Kopa is een Culturele ANBI, we ondertekenden de Cultural Good Governance Code. De dagelijkse leiding van Kopa ligt bij de (freelance) directie: Manja Eland en Linda Rosink. Het onbezoldigde bestuur denkt kritisch mee, houdt toezicht en adviseert. We borrelen vier keer per jaar met incidentele extra adviestaken.

wie ben je?
‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!’ Onze heldin Pippi Langkous zei het al. Wij pakken ons werk met een onderzoekende en open houding aan. Wij zijn zelfstandig, enthousiast, creatief met een gezonde dosis oplossingskunst. We zoeken iemand die daar bij past en graag meedenkt over die oplossingen. We werken in een informele sfeer en houden graag de lijnen kort.
Als voorzitter help je ons door als kritische sparringpartner mee te kijken naar de groei die Kopa graag wil maken. Wij zijn een scale-up, begonnen met twee freelancers maar nu hard toe aan uitbreiding. Hoe pak je dat aan?
Als voorzitter van Kopa moet je om kunnen gaan met een warme eigenwijze, ongeduldige en aanpakkende directie met grote dromen.
Wil jij jouw kennis en tijd bijdragen aan onze doelen? De wereld mooier maken middels het aanjagen van creativiteit in het onderwijs, de wijk en de wereld. Kopa gelooft dat creativiteit bijdraagt aan een empatischer, begripvoller, opener en flexibeler samenleving.

wat doe je?
• voorzitter: je zit vergaderingen voor. Je adviseert en denkt kritisch mee. Incidenteel vragen we je om extra raad en bijstand.
• netwerker: je bent een ambassadeur voor de organisatie en weet hoe je mensen aan onze doelen bindt.

wat we vragen

• een diploma van de school of life, of van vergelijkbare aard.
• een breed netwerk is een pré
• liefde voor cultuur en creativiteit
• je bent bereid te reizen voor vergaderingen in Utrecht

je reactie?
Word jij net zo enthousiast als wij, denk je ons verder te kunnen helpen en wil je daarover graag eens borrelen, mail dan naar info@kopakan.nl en wij, Manja en Linda, plannen graag een afspraak met je in.

De vacature staat open tot 30 juni, gesprekken/ontmoetingen vinden plaats op 4, 5 of 6 juli.

Ander nieuws over Artshake

Jaarverslag 2018

Ons jaarverslag is online! Lees mee over alles dat we ondernamen in 2018.

Alle resultaten van Artshake

Het was een bijzonder en bewogen jaar in de Saffier! Kopa is erg blij om met Artshake bij te hebben kunnen dragen aan een positiever woonsfeer. Drie kunstenaars maakten mooie werken en droegen bij aan het werken aan een nieuwe sociale structuur! Alle resultaten zijn nu hier te zien!

De fotografische portretten zijn gemaakt door Edurne Herran. De geometrische schilderingen zijn van Caroline Derveaux-Berté. De muurschildering en getekende portretten zijn van Mattia Campo Dall’Orto.

 

Dokter worden na je 70e, met je Andere IK is alles mogelijk!

Wie of wat zou je graag willen zijn? Of wat is juist je grootste tegenpool? De zoektocht naar de alter-ego’s is afgerond in de Saffier. Kunstenares Edurne Herrán nodigt de bewoners uit om over de bovenstaande vragen na te denken. De antwoorden die ze kreeg legde ze vast in mooie en ontwapenende fotografische portretten. Read more

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien