Email us at info@kopakan.nl

Ook leren batikken of zeefdrukken? Meld je aan!

Imbali is er voor inwoners uit Utrecht zuid. De cursus duurt vier weken. Het gehele programma neemt vijf dagen per week in beslag. We werken van 8.45 to 14.00 uur (woensdagen van 8.45 tot 12.00). Als je niet alle dagen kan is er de mogelijkheid een deel van het programma te volgen. Je kan kiezen uit het Small, Medium of Large programma. Klik hieronder om alle informatie te lezen.

Small

Zeefdruk

Tijdens deze cursus leer je zeefdrukken. Zeefdruk is een sjabloon techniek waarbij je je eigen ontwerp op stof drukt met een soort zeef. Je begint met een ontwerpproces, leert een zeef voor te bereiden, je ontwerp als sjabloon op de zeef te zetten en te drukken. Met de gemaakte stoffen maak je in de laatste week een tas of kledingstuk.

Donderdag, vrijdag van 8.45 tot 14.00
(19-20 juni, 26-27 juni, 3-4 juli en 10-11 juli)

Kosten: € 50,-

Medium

Batik en Blockprint

Tijdens deze cursus leer je batikken en blockprinten. Batik is een teken en verf techniek. Je tekent met een meel papje op de stof. Daarna gaat de stof in een verfbad. Na het verven verwijder je de meelpap van je stof en is de tekening zichtbaar doordat de verf onder het meelpapje niet gekleurd is.  Blockprinten doen we in dit geval met aardappels. We maken stempels van aardappel die met met textielverf op de stof drukken. Met de gemaakte stoffen maak je in de laatste week een tas of kledingstuk.

Maandag, dinsdag van 8.45 tot 14.00 – woensdag van 8.45 tot 12.00
(16-18 juni, 23-25 juni, 30 juni-2 juli, 7-9 juli)

Kosten: €75,-

Large

Zeefdruk, Batik en Blockprint

Als je alle drie technieken wil leren ben je meer dan welkom om het gehele programma te volgen. Je krijgt dan de technieken uit het Small en Medium programma: Zeefdruk, batik en blockprint.

Maandag, dinsdag van 8.45-14.00 – woensdag van 8.45-12.00 – donderdag, vrijdag van 8.45-14.00
(16-20 juni, 23-27 juni, 30 juni-4 juli, 7-11 juli)

Kosten: €100,-

Selectie:

Er is ruimte voor 12 deelnemers in het Small programma en 12 deelnemers in het Medium programma. We kunnen maximaal 24 deelnemers plaatsen. Bij de selectie kijken we voornamelijk naar motivatie, achtergrond en een goede mix van deelnemers.

Aanmelden?

Lijkt het je leuk om je te laten inspireren door Connie en Lungani, nieuwe technieken te leren en nieuwe buurtbewoners te ontmoeten? We nodigen je graag uit je aan te melden. Dit kan je doen door een email te sturen naar linda@kopakan.nl met daarin je naam, adres, leeftijd en motivatie.

Vragen? Bel gerust met Linda Rosink op 06-40813116

 

 

 

Mode en animatie in Johannesburg

Van 5 november tot 7 december waren we er even tussenuit. Manja en Linda hebben op uitnodiging van Imbali, een collega organisatie in Johannesburg, een maand les gegeven aan de studenten van Imbali. Read more

Kopa viert eerste jubileum: 1234.5.6

Soms, tussen alle lopende projecten, is het als organisatie tijd om even stil te staan en terug te blikken. Ruim drie jaar geleden in januari zaten Linda, Manja, penningmeester Mayke en onze eerste voorzitter en secretaris  bij de notaris om stichting Kopa formeel op te richten. Maar winterdagen zijn koud en we hebben gerekend tot we de perfecte vrijdag hadden om een jubileum te vieren. Waarom niet vieren dat we 1-2-3-4- dagen bestaan op de 5ee van de 6e maand? Read more

Imbali is mede dankzij de volgende partners tot stand gekomen:

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien