Email us at info@kopakan.nl

Als je als school over kunst & cultuureducatie denkt:

Maar wat wil ik dan eigenlijk?

Bereiken wat je wil is altijd makkelijker als je een helder doel voor ogen hebt. Zo gaat het ook als school en team als je cultuureducatie op de kaart wil zetten. Want heb je voorkeur voor een discipline of wil je alles? Nodig je een kunstenaar in de klas uit of investeer je in de vaardigheden van leerkrachten? Wil je kijken, maken, denken? Om scholen hierbij te ondersteunen heeft Kopa een toolbox ontwikkeld die helpt om tot een breed gedragen visie op cultuureducatie te komen. ‘Dot, 3e boom rechts!’ kan je hier bestellen, en is inbegrepen bij onderstaande visietrajecten.

In het huidige politieke beleid komt steeds meer verantwoordelijkheid bij de school te liggen.
Om tot een afgewogen keuze te komen in het organiseren van je kunst & cultuuronderwijs kan je als school een middag met het team besteden aan het ontwikkelen van een breed gedragen visie op cultuureducatie. Vanuit die visie is het makkelijker om een keuze te maken uit de rijkdom aan aanbod of zelf de handen uit de mouwen te steken.

 

 „Super leuk. Flink van gedachten gewisseld.”

meester Henri, groep 8

Toolbox Cultuureducatie

Visie op Cultuureducatie.

UPDATE: De toolbox is tijdelijk helaas uitverkocht! We hopen in september een hernieuwde toolbox af te hebben. Voor de doorontwikkeling zoeken we nog financiële ondersteuning en meedenkers. Tips of ideeën zijn welkom

De toolbox Dot, 3e boom rechts! helpt je om die te onderzoeken. Aan de hand van stellingen ga je met elkaar in dialoog en maak je keuzes voor je organisatie. Dot, 3e boom rechts! kan gebruikt worden door (basis)scholen, culturele instellingen en creatieve partnerschappen.

In deze toolbox vind je alles wat je nodig hebt om als organisatie een visie op cultuureducatie te vormen. Verschillende werkvormen worden aangereikt. Reserveer als team een studiemiddag en ga in dialoog. Van daaruit kan je als schoolleider, cultuur coördinator of creatief partner de visie verder uitwerken en vertalen naar de praktijk.

Wat Dot, 3e boom rechts! onderscheidt is dat je zonder voorkennis met het team aan de slag kan. We kiezen nadrukkelijk voor twee rondes zodat gelijk een stap vanuit je visie, de stip op de horizon, naar een concreter plan van aanpak gemaakt word.

Je kan er voor kiezen om deze toolbox zelfstandig in te zetten. Je kan er ook voor kiezen om Kopa uit te nodigen als onafhankelijk gespreksleider en expert cultuureducatie op school. Wij begeleiden dan de studiemiddag en schrijven indien gewenst de gevormde visie uit. Dit kan in een compact of uitgebreid traject, klik hier voor meer informatie.

Dot, 3e boom rechts! is te bestellen voor 40 euro exclusief verzendkosten.

Bord-dot-small

Stuur een email naar info@kopakan.nl en geef ons onderstaande gegevens door. We zorgen dat je de toolbox met factuur binnen 5 werkdagen binnen hebt. Heeft u de toolbox eerder nodig, bel dan even voor overleg.

Naam organisatie:
Naam contactpersoon:
Emailadres:
Post- en factuuradres:
Telefoonnummer:

 

 

 

Inhoud Toolbox:
4 sets van 80 stelling-kaarten
1 A1 poster, om je visie in de teamkamer een vaste plek te kunnen geven.
1 uitgebreide handleiding

Voor overige vragen over ‘Dot’ of over het visietraject kan je bellen met Linda Rosink, 0640813116
‘Dot, 3e boom rechts!’ mag binnen 10 werkdagen weer teruggezonden worden naar Kopa, we gaan dan over tot terugboeking van het bedrag, mits de verpakking van de toolbox en de inhoud ongeschonden is.

De toolbox ‘Dot, 3e boom rechts!’ is gemaakt voor Ontwikkeltraject Creatief Vermogen Utrecht en mede mogelijk gemaakt door het programma Cultuureducatie met Kwaliteit van het Fonds voor Cultuurparticipatie en de gemeente Utrecht.

 

 

Visie op cultuureducatie

Kopa ondersteunt scholen bij het uitstippelen van een visie en van daaruit door te werken naar een plan van aanpak. Dit doen wij in onze visietrajecten. Wij bieden verschillende trajecten aan. Hieronder geven we u een voorbeeld van deze trajecten en de bijbehorende prijzen. In overleg kunnen wij ons aanbod nog verder toespitsen op uw organisatie.

Visietraject

De prijzen voor onze visiepakketten hieronder zijn inclusief de toolbox en btw, exclusief reiskosten, uitgaande van teams van maximaal 15 personen.

Klik op het pakket voor een overzicht.

pakket XS €350,-

1 bezoek op locatie

 • Kopa begeleidt een teammiddag, Dot, ronde I ( 2 tot 2,5 uur)
 • De selectie van stellingen geven u een goede basis om zelf te schrijven.
 • U ontvangt de toolbox en kunt daarmee zelfstandig Dot, ronde II spelen.
pakket S €550,-

1 bezoek op locatie

 • Kopa begeleidt een teammiddag, Dot, ronde I ( 2 tot 2,5 uur)
 • We verwerken de gemaakte keuzes tot een visiestuk van maximaal een A4
 • Naar aanleiding van uw feedback passen we de visie 1x aan.
pakket M €950,-

2 bezoeken op locatie

 • Kopa begeleidt een teammiddag, Dot, ronde I ( 2 tot 2,5 uur)
 • We verwerken de gemaakte keuzes tot een visiestuk van maximaal een A4
 • Naar aanleiding van uw feedback passen we de visie 1x aan.
 • We begeleiden Dot, ronde II waarin we de visie vertalen naar de praktijk
 • We schrijven een aanbeveling voor de concrete invulling van cultuureducatie.
pakket L €1250,-

3 bezoeken op locatie

 • Kopa begeleidt een teammiddag, Dot, ronde I ( 2 tot 2,5 uur)
 • We verwerken de gemaakte keuzes tot een visiestuk van maximaal een A4
 • De visie op cultuureducatie koppelen we terug aan het team en scherpen we waar nodig aan.
 • Samen met u brengen we de huidige situatie in kaart
 • We begeleiden Dot, ronde II waarin we de visie vertalen naar de praktijk
 • We schrijven een aanbeveling voor de concrete invulling van cultuureducatie.

De visietrajecten kunnen ook ingebed worden in een partnerschap. Hierin combineren wij het ontwikkelen van uw visie met trainingen en workshops voor de leerkrachten en kinderen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden tot een samenwerking en de mogelijkheden van het financieren hiervan, Kopa ondersteunt ook bij voortrajecten van een partnerschap in een subsidieaanvraag. Voor inspiratie kunt u kijken naar ons project ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’. Een partnerschap van Kopa met drie basisscholen in Utrecht.

Neem vrijblijvend contact op met Kopa via mail of telefoon.

Mail: linda@kopakan.nl
Telefoon:
Linda Rosink 06 – 40813116

Een kleine inkijk in de stellingen uit ‘Dot, 3e boom rechts!’

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien