i-tap-pd

International Teacher Artist Partnership Professional Development

i-tap-pd in het kort

I-TAP-PD is een internationale training met duo’s van leerkrachten en kunstenaars. Specifiek leerkrachten en kunstenaars die zin hebben om een partnerschap te vormen en samen een onderwijsproject te ontwikkelen voor het basisonderwijs. I-TAP-PD staat voor International Teacher Artist Partnership Professional Development. I-TAP gelooft dat door kunstenaar en leerkracht in de klas kan bijdragen aan het creatief vermogen in het onderwijs.

For information about this project in English, click on the button below to visit the project website.

Trainingshandboek I-TAP-PD

Bij de training van I-TAP-PD hoort ook een handboek.
Hierin vind je alles wat je nodig hebt om je I-TAP-PD training voor te bereiden, te plannen en te leiden. Met behulp van deze stap-voor-stap handleiding, kun je een I-TAP-PD sfeer creƫren, je deelnemers ondersteunen, creatieve activiteiten leiden en gezamenlijk reflecteren. De I-TAP-PD handleiding is een samenvatting van de trainingsaanpak, perspectieven en activiteiten die tijdens het hele I-TAP-PD project zijn ontwikkeld. Deze gids is er om je te helpen bij het begeleiden van de deelnemers, zodat ze een partnerschapsrelatie op kunnen bouwen over professionele grenzen heen en door middel van persoonlijke interactie.

We hopen dat je veel plezier beleeft aan je I-TAP-PD reis, dat je de gids aanpast aan je eigen praktijk en deelnemers, en dat de partnerschappen die ontstaan de kinderen en volwassenen die ze ontmoeten verrijken, ondersteunen en vreugde brengen.

Het handboek download je via onderstaande knop.

Waarom deze training?

Kunstenaars en leerkrachten spreken vaak een andere taal en bekijken gedrag en ontwikkeling met een andere blik. Ook hebben ze beiden, vanuit opleiding of persoonlijkheid, een andere aanpak in de klas. Deze training maakt bewust van de verschillen en helpt deze in te zetten als kracht.

Ook al zijn kunstenaars in de klas niet iets nieuws, we zien niet vaak dat een kunstenaar en een leerkracht een creatief project in partnerschap ontwikkelen. Dat is precies wat I-TAP-PD wel doet!

We deden in alle vier de landen uitvoerig onderzoek naar het effect van I-TAP-PD op de deelnemers. Dit onderzoek is gepubliceerd in het Griekse journal Education & Theatre. Klik op de link om het geheel in te zien en te downloaden.

Internationaal

In dit project werken vier organisaties uit Europa samen. De training wordt door een internationaal team ontwikkeld. Stichting Kopa uit Utrecht is partner vanuit Nederland. Verder doen mee:

  • The Education Centre Tralee
  • Center for Drama in Education and Art CEDEUM
  • Panellinio Diktio Gia To Theatro Stin Ekpedefsi

Het project wordt gefinancierd door Erasmus+

Podcast

Voor dit project deden we onderzoek naar best practices over de samenwerking van kunst en onderwijs in meerdere Europese landen. In 16 afleveringen luister je mee naar de mooiste verhalen en inspiratie van collega’s uit Europe. Luister je mee?

Deze podcast is ook te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts of in je favoriete podcastapp.

Partners

Facebook

Klik hier om naar I-TAP-PD op Facebook pagina te gaan.

LinkedIn

Klik hier om naar I-TAP-PD op LinkedIn pagina te gaan.

Instagram

Klik hier om naar I-TAP-PD op Instagram te gaan.