Chillen met erfgoed

Wij maken de stad!

Kijk en luister naar werk van Utrechtse kinderen

Al meer dan 370 kinderen deden mee aan Chillen met Erfgoed. Zij maakten vele ontwerpen voor de toekomst van de stad. Deze werken hebben we samengevoegd in het MANIFEST: Wij maken de Stad!

Kijk mee naar Stadion Galgenwaard in de ruimte, Utrecht National Park en het Diakonessenhuis van de toekomst! Hieronder kan je het MANIFEST downloaden.

In deze audiotour enkele verhalen van de kinderen, bij hun gemaakte kunstwerken. Kijk, luister en geniet van de creatieve toekomstverbeteraars!

Het Manifest naar de gemeenteraad

De kinderen van de Kohnstammschool deden ook mee met Chillen met Erfgoed. Zij mochten in de hal van de school hun werk laten zien aan ouders, andere leerlingen én aan wethouder Eva Oosters. Zij kwam langs om de expositie te openen en de werken te bewonderen.

“Het mooie aan deze expositie is dat het een blik is naar de toekomst” zei Eva, “En dat jullie als jonge Utrechters hebben laten zien wat jullie wens is voor de stad van de toekomst. Volgens mij is dat iets heel moois. Daar mogen jullie ontzettend trots op zijn”

Tijdreizen vanuit het hier en nu
Wat ik vandaag doe is de geschiedenis van morgen
Dus met wat ik vandaag doe maak ik een beetje toekomst

Boek Chillen met erfgoed via Cultuur en School

Chillen met Erfgoed neemt kinderen mee in het verhaal van Utrecht en legt daarin een koppeling naar henzelf, als Utrechtse burgers. De leerlingen ervaren tijdens de vijf lessen onder andere:

  • Hoe kan ik erfgoed onderzoeken, welke bronnen zijn hiervoor beschikbaar?
  • Waar sta ik, mijn huis of mijn familieschat op de tijdlijn?
  • Speurtocht bij DOMunder
  • Wat wens ik de stad toe en hoe verbeeld ik dit met creatieve technieken?

Je kan het project simpel boeken via Cultuur&School Utrecht. Klik op de knop hieronder om daar meer info te lezen en te boeken. Vragen stellen kan natuurlijk ook, via linda@kopakan.nl

doe ook mee!

Zit jij ook vol met ideeën over de toekomst van jouw stad? We hebben een opdracht voor je klaar gezet zodat je je ontwerpskills kan oefenen!

Klik hieronder om naar de opdracht te gaan!

Partners